درک تفاوت بین سیم مفتولی و سیم رشته ای، تصمیم گیری برای نیازهای شما را آسان تر می کند. اطلاعات زیر می تواند به فرآیند انتخاب شما کمک فراوانی کند.
سیم رشته ای چیست؟
یک سیم نازک و بسته بندی شده با یک ماده نارسانا فشرده و عایق شده است. سیم رشته ای انعطاف پذیری یالایی دارد که همین امرباعث می شود آن را برای اتصال اجزای الکترونیکی در فضاهای تنگ یا برای پیچاندن و خم شدن به شکل هندسی پیچیده ایده آل کند. انعطاف پذیری و چکش خواری سیم رشته ای آن را نسبت به سیم مفتولی برتری می دهد و به راحتی شکافته یا قطع نمی شود. به طور معمول، برای برنامه های داخلی مانند دستگاه های الکترونیکی، بردهای مدار و سیم های بلندگو استفاده می شود.
برای مشاهده موجودی محصولات متنوع سیم در سایت تابان صنعت، هم اکنون وارد دسته بندی سیم شوید.
سازه های رشته ای:
رشتهبندی دستهای، رشتهای هممرکز، رشتهای یکلای، رشتهبندی روی طناب
- رشتهبندی دستهای: مجموعهای از رشتههایی است که بدون توجه به آرایش هندسی در یک جهت به هم پیچیده شدهاند.
- رشته هم مرکز :شامل یک سیم یا هسته مرکزی است که توسط یک یا چند لایه سیم مارپیچی احاطه شده است. هر لایه بعد از لایه اول شش سیم بیشتر از لایه قبلی خواهد داشت. به جز در رشته های فشرده، هر لایه معمولاً در جهت مخالف لایه زیر آن اعمال می شود.
- رشته یک لایه: همان متحدالمرکز واقعی است. با این تفاوت که طول لایه گذاری در هر لایه یکسان است. جهت عادی خوابیدن به سمت چپ است.
- رشته بندی روی طناب: یک هادی رشته ای متحدالمرکز است که هر یک از رشته های اجزای آن خود رشته ای هستند. یک هادی رشته دار با طناب با دادن تعداد گروه هایی که برای تشکیل طناب کنار هم گذاشته شده اند همراه با تعداد سیم های هر گروه توصیف می شود.
سیم مفتولی چیست؟
سیم مفتولی با هسته فلزی جامد بسیار سنگین تر و ضخیم تر از سیم با هسته رشته ای است. برای استفاده در فضای باز که به دوام بیشتر و جریان بیشتر نیاز است ایده آل است. سیم های مفتولی ضد خورندگی، کم هزینه و در برابر آب و هوا همچنین شرایط محیطی شدید و جابجایی مکرر مقاوم است. این سیم اغلب در سرتاسر زیرساختهای ساختمان، کنترلهای خودرو و کاربردهای مختلف در فضای باز استفاده میشوند.
تفاوت اصلی بین هادی سیم های مفتولی و سیم رشته ای چیست؟
تفاوت های زیادی بین سیم رشته ای و سیم مفتولی وجود دارد، بنابراین مقایسه آنها مستلزم بررسی مزایا و معایب آنها است. مقایسه این دو سیم بر اساس نحوه ارتباط ویژگی های سیم خاص مورد استفاده و الزامات پروژه ، انتخاب را محدود می کند.
ابتدا باید الزامات برنامه خود را برای مقاومت در برابر آب و هوا، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر شکافتن یا قطع شدن مشخص کنید. سپس، سیمی را انتخاب کنید که بیشترین نیازها را برآورده می کند. هادی های ساخته شده از فلز مفتولی از یک تکه فلز ساخته می شوند.
سفت و سخت تر و انعطاف پذیرتر از هادی رشته ای است. هادی های مفتولی در صورت خم شدن مکرر نسبت به هادی های رشته ای احتمال شکستگی بیشتری دارند. بر خلاف هادی های رشته ای که از چندین رشته کوچک تشکیل شده است که در کنار هم قرار گرفته اند، هادی های رشته ای از یک ماده ساخته می شوند. نسبت به یک هادی مفتولی انعطاف پذیرتر است، اما دوام کمتری دارد.
برخی از تفاوت های کلیدی این دو نوع سیم:
- ظرفیت جریان سیم رشته ای در مقایسه با سیم مفتولی: سیم مفتولی ضخیم تر است، که به معنی این است که سطح کمتری برای اتلاف دارد. به دلیل نازکتر بودن سیمها و سطح بیشتر رشتهها، سیمهای رشتهای گرمای بیشتری را از بین میبرند. هنگام انتخاب بین سیم مفتولی یا رشته ای برای سیم کشی خانه، سیم مفتولی ظرفیت جریان بالاتری را ارائه می دهد.
- مسیریابی: در مقایسه با سیمهای مفتولی، سیمهای رشتهای انعطافپذیرتر هستند، بنابراین میتوان آنها را راحتتر در اطراف موانع عبور داد.
- انعطاف پذیری: سیم های رشته ای انعطاف پذیرتر هستند و می توانند لرزش و خمش بیشتری را بدون شکستگی حفظ کنند. سیم های مفتولی ممکن است به تعویض مکرر بیشتری نسبت به سیم های رشته ای در کاربردهایی با حرکت یا لرزش قابل توجه نیاز داشته باشند.
- هزینه: هزینه های تولید سیم مفتولی بسیار کمتر از سیم رشته ای است که باعث می شود سیم مفتولی انتخابی مقرون به صرفه تر باشد.
- سهولت ساخت: ماهیت تک هسته ای سیم مفتولی ، ساخت آن را بسیار ساده تر می کند. برای پیچاندن سیمهای نازکتر به یکدیگر، سیمهای رشتهای نیاز به فرآیندهای ساخت پیچیدهتری دارند.
- فاصله: برای کارکرد طولانیتر، سیمهای مفتولی انتخاب بهتری هستند، زیرا از اتلاف جریان کمتری برخوردارند. سیم رشته ای در فواصل کوتاه تر عملکرد خوبی خواهد داشت.
- برتری: وقتی نوبت به سیم های رشته ای در مقابل سیم مفتولی می رسد، انتخاب روشنی وجود ندارد. هر گزینه در شرایط خاص مزایای متمایز ارائه می دهد.
سیم رشته ای و سیم مفتولی در کاربردهای الکتریکی
استفاده از سیمهای مفتولی و رشتهای در تجهیزات الکتریکی، مانند مجموعههای کابل و مهار سیم، رایج است. سیمهای مفتولی از یک هسته جامد تشکیل شدهاند، در حالی که سیم رشتهای از چند سیم نازکتر تشکیل شده است که به صورت بستهای پیچیده شدهاند. انتخاب مناسب برای یک پروژه به جزئیات خاص آن بستگی دارد، زیرا هر کدام دارای مزایای مشخصی هستند. برخی از عواملی که ممکن است بر انتخاب بین سیم رشته ای در مقابل سیم مفتولی تأثیر بگذارد عبارتند از:
- بار آمپر
- مورد استفاده
- هزینه ها
- نوع فلز
- سیم سنج
اگر شماهم علاقه به مطالعه بیشتر در مورد سیم و کابل دارید می توانید دیگر مقالات ما دراین زمینه را مطالعه نمایید؛